tips från fröken Leila

Jag sitter just nu och tittar på Leila bakar på tv4+, hon gör egen glass hela avsnittet.
Detta var hennes första recept, och eftersom jag är en sucker för cheesecake så tänkte jag "aha, den ska jag göra!" och nu delar jag med mej av receptet! Får se när tiden räcker till för att tillverka detta mästerverk! Enjoy!

Ingridienser:

4 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Gör så här:

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.


bild lånad från www.recept.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0