how to make stroganoff fun!

Här jag jag gjort egen korvstragnaoff. Den ser fruktansvärt tråkig ut, eller hur? Vifta med trollspöt, fixa lite goa grejer och så kan eran tallrick helt plötsligt se ut som på bilden under:



Skiva färsk gräslök smått och strö över, plocka fram dom där goda coktailtomaterna ur kylen, skiva rädisor och släng på en liten basilikaknopp! Perfekt, rena rama gourmetmaten, på bara några sekunder. Enjoy!




Wow, nu åskar det som fan ute ju. Och det blixtrar med! Håll er inne..

Therese-låtar!

Kom på att det faktiskt finns flera låtar som är skrivna om mej! :D Ville bara säga det, och visa. Tack för mej.

 
Robert Broberg - Maria Therese

 
Uno Svenningsson - Therese

 
Peter LeMarc - Tess


God natt på er allihopa! Nu ska jag krya till kojs med min sjuke man..

Söndagströtthet

Äntligen är jobbhelgen över!
Så himla skönt, denna helgen har varit den segaste i hela universum! Jag & Frida har bara gått och vankat av och av och väntat ut tiden. Och den har gått såååå långsamt, ni kan aldrig ana.
Men nu äntligen är den över och det är 3 veckor kvar tills nästa jobbhelg.
Efter jobbet gick jag hem till kära Amanda W och kollade på hennes nya valpar. Hennes hund Gucci tryckte ut 5 stycken häromdagen, underbart söta. Bordercollievalpar ser ut som små tjocka råttor, haha! Om några dagar öppnar dom ögonen och snart springer dom runt som galningar. Gissa vem som kommer spendera massvis med tid där då? :D

Tobbe, som var på akuten för att se vad det var för fel på honom, kom förbi och meddelade att han har fått både öroninflammation och lunginflammation - samtidigt. Stackare, och jag som bara har skojat bort hans hostande och "tycka-synd-om-mej-fasoner". Nu är han sjuk på riktigt alltså.
Amanda tog iaf med Gucci och vi vandrade hemåt, hon ville inte göra middag hemma idag (bakis) så hon skulle hämta en sallad på PN.
Vi kom innanför dörren och då ringde min kära granne Robert och undrade om jag skulle med till Willy's. Så jag tackade ja och vi hade en ganska rolig handlingsstund. Tobbe låg hemma och snyftade i soffan under tiden.



Nu kollar vi på Wipeout och jag är nästintill död. Har totalt glömt bort att ringa min andra Amanda, sorry babe.
Lycka till imorgon!

Och på tal om imorgon, jag tänkte plundra IKEA imorgon. Iaf  på en tvättställning åtminstone :)
Behöver lite smått och gott också, men ni vill inte veta allt väl? Ska kolla på utemöbler som jag bara sett på hemsidan än sålänge, vill se dom i verkligheten också!

(nu svor dom på tv, får man det?)





shibby, low five!

För det första så hjälper inte min dator mej alls nu för tiden, så att det Amanda bad mej att ta bort fungerar inte att ta bort. (sorry babe!)

Nu är kvällen nästan slut, för min del iaf. Imorgon ska jag upp tidigt för att gå till jobbet. Ibland undrar man om man inte kan slippa jobba helg och om inte pensionärerna kan käka snabbnudlar på lördag/söndag? Det ska väl kännas att det är helg? Skämt åt sidan, jag hatar att gå upp tidigt på dom dagarna när man vet att flera av ens kompisar och resten av världen, sover till minst 10. Och min klocka ringer 06.15 :(
Vi har ätit middag på Tio Pepe ikväll. Niklas, Anna, Martin och jag.. Jag käkade pepparpasta som vanligt, och jag älskade den denna gången också. Får aldrig till den när jag försöker göra den hemma dock.
Martin ska jobba imorgon han också, så alla åkte hem för en stund sedan.
Dude where's my car är på kanal 3 och jag har köpt godis på Hemmakväll.  Mr hardworking (Tobbe alltså) kommer inte hem förens 1 sa han nyss i telefon. Han skulle sluta 11 och vara hemma strax därefter egentligen, men tydligen är restaurangen väldigt full och det kommer tydligen ta en hel evighet att städa köket.
Får väl nöja mej, men ibland önskar jag att han hade 8-16-jobb som jag.. Vi har ju många lediga dagar tillsammans ändå, men hade varit trevligt att inte vara ensam på kvällarna. Han kommer hem, jag gäspar och vill gå och lägga mej, men han är pigg och kan absolut inte hoppa ner i sängen förens han varvat ner framför tvn i minst 1 timma. Ganska irriterande i längden.

Dagen har för övrigt varit bra, jag och Bella har åkt bil och varit coola. Sen har vi varit på Hjälmeskulla handelsträdgård och handlat blommor och balkonglådor till min balkong. Hon köpte blommor och en jättestor kruka som hon ska ha utanför sin ytterdörr. Kommer bli bra, hon ska skicka resultat i form av en bild :D
Mamma var här och lämnade grejerna som jag rotade fram hos mormor igår, det blev skitbra på balkongen! Funderar på att betsa den ena trälådan och skrapa bort färgen från planteringsbordet. Det får bli vitt istället för den ljusgrå/blå färgen det har nu, det flagar lite här och där så det behövs ändå göras. Måste bara ha tag i en ordentlig skrapa. Mami har nog en hemma hos sej, får leta där.
Imorgon ska det bli kanonväder tydligen, synd att jag inte kan spendera dagen på min balkong och bättra på brännan! höhö, den jag redan har skaffat mej menar jag :)

Nej, nu är pausen slut. Måste fortsätta kolla.
Uppdatering imorgon. Over and out, SHIBBY!

like a butterfly i will fly, fly, fly..

Åh jag är sååå trött!
Har haft en toppendag dock. Solen har lyst på oss och värmt oss hela dagen. Mormor och jag har rensat och lagt ny jord i 6 stycken rabatter, klippt ner buskar och träd, ätit middag och suttit i solen och snackat skit. Trots att vi inte har överansträngt oss så känns det nu som om jag sprungit maraton!
Har också varit inne och letat runt och rotat i mormor och morfars lada, där finns allt man kan tänka sej. Jag har varit helt insnöad på gammaldags äppellådor, ni vet sånna grövre lådor med text på sidan? Dom är dyra att köpa i nyskick men på seconhand kan man inte få tag i dom. Hittade flera stycken hos mormor och dom kommer passa perfekt på min balkong! Och så har jag tänkt på ett planteringsbord också, även till balkongen, och där stog ett sånt! Bara innanför dörren, som om det var meningen. haha,  fick med mej det hem och imorgon kommer mamma med det till mej efter hennes jobb. Kunde ju inte ta med allt på bussen direkt, så jag hjälpte mamma att packa in allt i bilen och eftersom hon ändå ska hit imorgon och hämta påskliljelökar så passade det perfekt.

Ska duscha, sova och sova. Typ. Jobb imorgon och sen ska vi ut och käka på Tio Pepe allihopa, alla som kan iaf. Tobbe jobbar..  Kommer bli bra. Måste dock upp tidigt på lördagen, så det blir nog inte så sent. Det känns som om det är min jobbhelg heeeeela tiden! Men jag får väl bara bita ihop. Lördagen är jobbigast, söndagen är lugnare att gå upp på morgonen för då vet man att helgen är över när man går hem och man har en ledig dag efteråt :)

Grattis Amanda till nytt jobb! Det var väl på tiden? :)

Den ganska braiga uppfinningen televisionen, ja den erbjuder ingenting idag. Jag ska trycka på off och hit the showers!
Eller fortsätta min jakt på snygga balkonglådor. Any suggestions?

Sov gott sen kompisar!


I'm off!

Ska spendera hela dagen med mormor idag, det blir en hel del trädgårdsarbete och köttfärssås och spaghetti :D
Ska ta bussen om en stund, kanske ska klä på mej?
Är glad iaf, för solen är framme och denna dagen kommer bli toppen!

Ha en bra dag kompisar!


Knäckebrödsdansen

Godkväll,
sitter hemma i min soffa tillsammans med Tobbe, Anton och Niklas. Sunne var här en stund också men han stack för han, som många andra, höll på att somna i min gröna fåtölj! Vi har käkat thaio, tittat på the Bucketlist och nu är Happy feet på! Anton har nästan somnat och jag gäspar typ varannan minut också.

Imorgon ska ha jag APT på jobbet klockan 3, på min lediga dag! Inte kul.. Får förbereda mej mentalt genom att sova mer än 7 timmar inatt :) haha!

IFK besegrade ÖIS med 3 - 0 igårkväll för övrigt. Glömde meddelade matchresultat efter matchen igår. 
Fin match, den innehöll en straff, fint spel och en jävla massa hejarramsor! Jag älskar att stå i klacken under fotbollsmatcher. Nästa hemmamatch är den 28:onde mot Örebro! I'll be there..


Nu tänker jag säga god natt, men innan ni släcker och blundar så kolla på dessa fina pöjkar! Dom var med i Talang nyss, missade på tvn men Anton visade mej nu ikväll. And I like, dom borde få vinna faktiskt. Jag menar, hur många har tillräckligt med balls (bokstavligt talat) för att ställa upp på något sånt? 100 poäng till pågarna!



Good night
Sleep tight
and don't let the bedbugs bite

thaio thaio thaio

Ska bara tala om för världen att jag och Niklas ska gå och äta thaimat nu. Så att ni kan andas,  jag återkommer senare!


blueberriescheesecakedream

Tänkte bara tipsa om Tobbes recept på blåbärscheesecake! Den är supergod,
tar en stund i ugnen, men den är värd väntan - trust me!

Börja med att sätta på ugnen på 150 grader.
Till botten behöver du:
200 gram digestivekex
75 gram smör/margarin
½ dl socker

Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop allting i en skål.
Platta ut i en run form och ställ in i ugnen i ca 12 minuter.

För att göra fyllningen behöver du:
200 gram blåbär, mixade
4 dl creme fraiche
3,5 dl kesella
2 dl socker
½ dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker

Mixa blåbären så att dom fortfarande är i små bitar.
Blanda creme fraichen och kesellan i en skål.
Jag vet inte riktigt hur man ska göra egentligen, men jag blandar bara ner allting i samma skål.
Det enda viktiga är att man inte får röra runt, man måste vända ner allting i smeten.
Häll sedan fyllningen över botten som har blivit lite hård i ugnen.
Ställ åter in i ugnen, i ca 75 minuter, avnjut sedan med egengjord hallonsås! Den kommer en annan dag, ska haffa receptet av Tobbe när han kommer hem!
Enjoy!


    


Och ja, jag träffade ju Johan Pettersson i lördags på inspelningen av "jag vet vad du gjorde förra lördagen".
Här är bildbeviset!

Jag och Kapten Filling är bästaste vänner, ser ni väl?


Tobias Hysén är världens bästa fotbollsspelare och han lyckades stava mitt namn rätt. Hurra!

Therese hjärta Tobias (Hysén)

WOW, gårdagen var hektiskt och kaoartad.
Vi blev hämtade av Tobbes mamma vid 12, åkte ner till Åsa och där kom en taxi och hämtade oss alla och tog oss till BingoLottos studio i Göteborg. Väl där blev vi sminkade, fick mikrofoner på oss och dom visade oss runt i studion där dom spelar in Jag vet vad du gjorde förra löragen. Programledaren, Johan Pettersson är skitrolig och den lilla nervositeten jag hade innan försvann direkt när han började prata med oss innan vi skulle börja filma. Tobbes bror, Mikael, hade blivit hyponotiserad och var alltså med i programmet! Jag, Tobbe och hans familj var med och satt i den fina oranga soffan och vi fick kommentera lite då och då. Mikael gjorde bort sej en del och vi skrattade skitmycket.
Men det bästa med hela dagen var när jag satt i sminket. Vem gick förbi mej då, om inte Tobias Hysén!! Han skulle vara med i programmet och ge bort en signerad fotboll.. Jag sa till Rita, tjejen som tog hand om oss, att jag ville träffa honom och få en autgraf! Dessvärre hade mr Hysén hunnit gå innan vi var klara med filmningen, men han hade skrivit en autograf till mej på en bild! Och plys att han hade dedikerat den till mej, med mitt namn rättstavat! :D It made my day.
   När vi kom hem sen så käkade vi lite snabbt och gick ut. Träffade Amanda och Ia ute på Esters (med både fläta i pallet och höga fuck-me-shoes! där fick jag så att jag teg..) och dom var glada.
Jag blev lite onykter och blev blev väldigt onykter. Och idag är vi bakis. Ska försöka städa lite mer nu, det ser ut som tredje världskriget här nu.

Får väl fundera ut vad vi ska käka till middag idag också!
Skönt att vara ledig imorgon också. Ska in till Göteborg och ner till Rehabshoppen för att hämta ut en ny strumpa! Sen ska jag nog ta mej bort till Holmens Marknad, megastor secondhandbutik, för att kolla lite. Anna kanske möter upp efter sitt jobb.. Kan bli bra.
Och jag försöka få upp dom där satans hyllorna i sovrummet också. Bra Therese att du påminde dej :D

Over and out

skurt skurt skurt skurt skurt skurt

Om jag lägger upp en bild på gröne vännen Skurt, flockas läsarna då?





Ledsen Amanda om jag trampade på en öm tå, men förstår du inte att jag är desperat?

Funderar på att byta mitt andranamn till Skurt. Eller Skurta.
Trött Therese - förvirrad Therese



Come on Sweden, tell me!

På blogg.se's förstasida kan man se en topplista med dom 20 mest besökta bloggarna i Sverige.
Min fråga till svenska folket är som följande: vad är det ni vill?
Ska jag ta fjortiskort på mej själv med för mycket brunkräm (helst på läpparna också så att man ser ut som ett annat lik?), ha så mycket pushup att dom hamnar under hakan, blondera håret och sen skita i att färga utväxten?
Äh, jag är inte bitter.
Tycker bara att folk borde kolla sej en extra gång i spegeln innan dom går utanför dörren ibland. Tycker ni verkligen att ni är snygga?
Enligt mej är naturligt snyggast. Har tex provat både mörkt och ljust i håret, är ju mörk så jag höll mej till det.
Har aldrig smink, förutom vid sjukt speciella tillfällen. Varför liksom? Visst att man kan bättra på sin skönhet med en naturlig makeup eller lägga på en helcrazy färg på ögonlocken. Men varför ska man spackla sej så att folk inte känner igen vederbörande när sminket har försvunnit?
Tycker att man borde ha dom kläderna man vill ha, istället för att handla dom som alla andra har! Har jag sjukt fel, har jag fått minuspoäng?

Eller.
Ska jag ta upp intressantare ämnen, så att vi kan diskutera sådär vuxet? Vi kan prata både världkriser, politik, brott och förhållanden. You name it!

Eller.
Ska vi prata om musik? The voice, P3, Radio Halland, NRJ, Bandit eller P4?

Eller.
Mode! Detta heta ämne som jag egentligen inte bryr mej så mycket om. Jag tar på mej vad jag känner mej bekväm i helt enkelt. Men ni kanske har några kommentarer att fälla? Ska man ha kjolen högt upp, jeansen också? Är höga klackar inne, eller ska man helt enkelt ta på sej ett sånt där flätat band i pannan?

Eller.
Ska jag bara helt enkelt snuska till det lite och skriva enbart om sex? Göra om hela bloggen till en tantsnusk-roman?
Kom med era bästa ställningar, top-3-glidmedel, vad man gör när förhållandet börjar knaka, hur man håller sej sexig fastän man har mysbraller på sej..

Ja men kom igen Sverige, säg säg säg!

put your hands up for detroit

Jag har en flis i fingret, tycker ibland inte alls om att ha en pojkvän som jobbar sena kvällar, letat efter roligare saker att underhålla mej med, ska tydligen vara med om en tv-inspelning imorgon, damsugaren och sängen skriker mitt namn, har haft kompisvecka med bella på jobbet, solat på nya solkälla(r)n för 10 riksdaler, kollat på parlamentet och missat leila på landet, har inte tränat en sekund, ätit för mycket choklad, kollat på bästa svenska filmen EVER, hoppats på att  bli lottovinnare, haltat, klappat en hund, ätit lite tårta och firat en födelsedag.. OSV!



oh happy day, oh happy day

Summering PÅSKHELG

Hej kompis!
Det har hänt så himla mycket det senaste så jag knappt hinner med själv.
Alla är iaf hemma, vi har avnjutit både IFK's hemmapremiär mot Djurgården (som resulterade i 6-0 till våra änglar!) haft födelsedagsfest hos och för Anna, varit bakfulla och blivit lite smått solbrända på kinderna.
Vädret har varit perfekt, vi har myst i solen och fotbollen var sjukt bra. Fin inledning på säsongen och nya IFK-låten är grym power i. När hela nya Gamla Ullevi sjunger samtidigt bubblar det i mej, jag får gåshud och lite smått fuktigt blir det i ögonen. Den 20onde, på måndag är det derby mot ÖIS. Klört vi ska gå!

Annas fest. Puh!
Var ska jag börja? Hade en bra dag innan vi väl kom till Anna iaf, spelade fotboll (killarna spelade, jag fotade och solade!) och hade mysigt. Sedan duschade alla i min dusch och vi kom iväg till Anna vid 5-tiden.
Väl där fann vi en något stressad men mycket glad och vacker Anna som tog emot oss med öppna armar. Vi väntande in sista människorna som skulle vara med och äta, drack välkomstdrink (vodkacranberry) och åt.
Vi åt, drack och dansade natten lång. Vattenpipan kom fram, ölbången(tratten) och ett par nya pertyrtick och danssteg framkom under kvällens/nattens gång :) Sunne visade bland annat oanade skills i att kunna gå ner i spagat.
Woho! Vid tolvslaget sjöng vi grattissång för Anna och bjöd på champagne! Hon öppnade presenter och dansade vidare :) En hitlåt uppkom och lite smärta följde efter mej som en skugga.
Flera av oss sov över och morgonen efter mådde jag faktiskt bra. Dom andra var lite hängiga men solen sken, Lotta på Bråkmakargatan var på TV, Björ Gustafsson underhöll oss en stund och vi städade fint. Senare, vid färden mot Donken som killarna och jag var sugna på, började min bakfylla! Fy attan.. Var seg och slö resten av dagen och idag har jag kännt av en del också. Knepigt.
Men aj aj aj, sååå bra! :D Tack alla inblandade!
Massa bilder finns som bevis på fisboken. (dock inte den på alla oss 7!  dom som vill kan känna sej pikade!!) Kan inte lägga upp här, datorn vill sej inte riktigt.

Har varit på utbildning med Bella & Frida efter jobbet idag. Sedan tog Bella bilen bort mott Willy's och vi handlade tillsammans. Mycket underhållande och min kyl och frys ekar inte längre när jag öppnar dom. Thanks dude!
Nu sitter jag i min soffa, kollar på HOUSE och inväntar LOST. Jag är nöjd. Och glad.
Leendet försvinner liksom inte från min mun, jag är bara så lycklig.

Imorgon ska jag upp tidigt. Inte kul. Men kul kommer det bli om vi spelar UNO på rasten!


heja blåvitt, heja blåvitt..

Ja nu kommer Martin snart och hämtar mej. Jag och killarna ska in och kolla på IFKs hemmapremiär på "nya gamla Ullevi" :D Kommer bli bra, vädret är ju perfekt. Har suttit på balkongen en stund och myst.

Igår hade jag finbesök av alla mina kompisar! Anna, Martin, Olle, Anton, Willaume och Tobbe. Vi kollade på en film, käkade pizza/kebabrulle och myste i soffan.. Anton myste mest, han somnade och snarkade ganska gott. Bildbevis nedan. Filmen (som killarna köpt för billiga peningar på Bali) hakade upp sej mot slutet och vi gav upp. Vi såg alltså en film utan slut :) Alla var trötta nrä dom åtke hem somnade vi direkt.



Åh det är nästan sommar ute idag! Jag är så lycklig. Vill gå i bara klänning och fliflops! Men det blåser lite, och hamnar man i skuggan är det kört. haha.. Tobbe körde sin egen grej på altanen förrut, han skulle promt ha med sej datorn ut för att spela poker i solen. Men han såg inget  på skärmen, så han var så finurlig att han fixade bort solen utan att sätta sej i skuggan. Döm själva, pucko eller smart?



Nu ska jag klä på mej ordentligt, sitter här i mysbyxor och nattlinne. Det kanske inte lämpar sej för fotbollsmatch.
Vi hörs senare, ha en riktigt Glad Påsk i solen vänner!

jag vill ha...

massa nya vår/sommargrejer!




Nu går jag och lägger mej. Orkar inte vara uppe längre.. Ögonen går liksom i kors.
Sov gott mina hjärtan!

I'm smooth and creamy, like peanutbutter..

Sitter och lyssnar på liverversionen av "girl I wanna lay you down" med Jack Johnson och Zack Gill. Känner mej sådär extra lycklig just nu, var trött nyss men det gick över på ett kick.
Har spenderat dagar och nätter i Åsa med otroligt bra vänner! Nu är jag hemma, måste jobba imorgon. Plus att jag hade träning idag också.. Afrodans + MRL. Härligt härligt.. Anna hängde med och vi blev båda trötta och gäspade. Knepigt det där, jag blir jättepigg av träningen samtidigt som jag gäspar. Om någon vet hur det går ihop så maila mej, ok?

Njuter nu av tystnaden. (förutom underbara låten vill säga!) Tobias är kvar i Åsa med killarna och bastar/dricker öl/badar i havet.. Hade också velat, men så ska man ju jobba också! Typiskt.
Men imorgon kommer Olle hem också, så deppa inte nu.. :) Hoppas på solsken imorgon också förresten. Vädret har varit för tråkigt idag, regn och mulet. Icke kul.

Nu verkar det som om min box inte strejkar! Jag fattar ingenting. Ska inte grejerna funka om alla sladdar är ikopplade?
Äh, jag har Jack och då spelar ingenting annat någon roll..


Tralla lalla laaa...

Hey ho, let's go!

Nu ska jag springa ut från jobbet och aldrig komma tillbaka. Woho!
Skämt åt sidan,jag ska till bussen och sen sola klockan 4.
Ska försöka träna själv idag, får se hur det går. House + LOST ikväll = kombotisdag!
Måste också lägga in massa kort på facebook sen från gårdagen, kommer ta tid.
Jaja, vad är väl en bal på slottet?


Har inte tid mer detta mer nu, annars kör busso förbi mej..

VÄLKOMNA HEM KILLAR!

Äntligen har dom kommit hem! Jag kan nu nästan andas normalt igen, får hålla mej tills på torsdag för då kommer Olle hem också! Kanske ska åka med när Martin ska hämta honom på flygplatsen :)
Åh det är så mycket jag vill skriva, men jag kan bara beskriva alltsammans med ett enda ord: LYCKA!
Dom kom ju lördags, då träffade jag Anton och spenderade kvällen tillsammans med honom och hans familj. Söndagen var jag med Martin och igår fick jag träffa Niklas. Dom fick varsin dag, av olika anledningar.
Igår var vi iaf i Kungsbacka tillsammans, Niklas mötte upp oss på Kungsmässan och sen gick vi hem till oss.
Där bjöd jag på köttfärssås och spaghetti, kladdkaka, frukt och chips! Vi satt nere vid ån en stund och mös. Sen drack killarna öl och jag njöt mest av att se alla tillsammans igen.
På torsdag när Olle kommer hem ska vi gå på Kenny Starfighter, sen ska vi ha födelsedagsfest för Anna och så fyller både Anna och Olle år! Det kommer bli så bra! Och lite dåligt med blogguppdateringar också, men det kanske ni förstår?


Välkomna hem mina hjärtan! Nu är lyckan snart fullbordad, på torsdag!

IDAG SMÄLLER DET!

Nu är dagen kommen, den dagen vi har väntat på så himla länge!
Idag har grabbarna landat i Sverige och kommer snart till göteborg för att sedan komma hem! :) Oh jag kan inte sitta still. Det är en ren plåga att vara på jobbet idag, har gjort alla mina sysslor jääättefort, så nu har jag ingenting att göra.
Maten serveras om 1 ½ timma ca, och vad ska jag göra fram tills dess?
Finns morötter att skala men det orkar jag inte. haha, kanske ska storstäda i disken?
Allra mest vill jag springa typ 13 varv runt hela huset och sen när jag kommer tillbaka, ska dom sitta där och ta emot med med öppna armar! haha, JAG ÄR SÅ LYCKLIG!


Förklaring!

Speciellt till Amanda! Jo, cellgifterna (metotrexathe) gör så att jag kan gå upp ordentligt på morgonen utan att halta. Samma sort som cancerpatienter får, men väldigt mycket mindre dos. Duktiga doktorer har kommit på att cellgifter faktiskt funkar bra mot vissa reumatiska sjukdomar, som min.
Och jag tackar dessa duktiga doktorer för att dom har uppfunnit detta, för utan medicinen hade jag sett full och handikappad ut när jag gör stan.
Tar dom 1 gång per vecka, 8 stycken små gula tabletter åt gången! Känner inte av dom alls, men dom känner av mej så att säga. Hjälper jättemycket! Mår lite illa om jag inte tar dom direkt innan jag går och lägger mej bara, men hinner man somna tillräckligt fort innan man hinner känna efter om man är illamående, så funkar det.
Ingen fara på taket alltså, där har du förklaringen och sanningen. Allt i samma mening.


We were sitting, waiting, wishing..

Sitter just nu i mina kära vän Anna's källare/syrum och lyssnar på 'Talk of the town' med mr Jack Johnson.
Jag längtar som en tok tills imorgon då mina bästa vänner kommer hem! Och ännu bättre blir det om ytterligare ett par dagar då Olle också är hemma! Då är vi liksom kompletta igen så att säga, vi heliga 7.
Om det ändå kunde vara för evigt.
Men nej, inget depp. Har varit som en ko på grönbete hela dagen. Har inte riktigt kunnat sitta still eller koncentrera mej på något på heeeela dagen. Det värsta är att jag ska jobba en hel dag innan jag ens får tänka tanken att sätta mej på bussen ner mot Åsa. Och väl där, ja då vet jag inte vilken människa jag får träffa! Anton kommer åka hem till sej, Martin har utegångsförbud i stort sett och Niklas hamnar väl hemma i Kungsbacka. Ett sånt dilemma!
Men jag hoppas ju att söndagen ska bjuda på någon slags sammanslagning från killarnas sida, för jag vill ju mesta träffa alla på samma gång!!
Förhoppningsvis kommer dom inte vara för trötta för att umgås med någon när dom landar i Sverige!
Vi behöver inte göra något fancy, bara sitta tillsammans någonstans och se varandras ansikten, in real life.
Det hade varit trevligt antar jag.

Anna bara syr och syr. Och det är hon bra på förstår ni.
Hon har lyckats med det omöjliga, att få ihop mina oerhört trasiga favoritjeans som har haft stoooora hål fram tills nu då. Så jag är lycklig, och Anna blir nog det också för hon får vackra kjolar och fina klänningar!
Hon måste ju vara fin för Martin :)

Återstående fråga: VAD SJUTTON SKA JAG HA PÅ MEJ IMORGON?

Tänk, att nu sitter dom (antagligen sover dom) på ett plan mot Stockholm som ska landa imorgon på morgonen. Sedan tar dom ett plan vidare till Göteborg och så är dom helt plötsligt hemma.
Detta kanske verkar helt knasigt för er som läser och inte känner till mej och mina förhållanden till pojkarna (vänskapligt), men vi har aldrig varit ifrån varandra såhär länge innan! Och jag har insett två saker, jag klarar mej utan dom. Ett tag. Men efter ett halvår får det vara nog. Och detta är den längsta resan dom någonsin har åkt på, det lovar jag er! För nu ska sommaren komma och gå och vi ska umgås vaaaaaaarje dag!
Oh nu måste jag ta kisspaus.
Kommer inte kunna sova en blund inatt!

when the truth comes out

Therese + Bella = KAOS!

Gör din egna fina almanacka!

Emil och Tobbe sitter och sjunger sinstar nu, dom sjunger "We are famaly" och det låter som en katt stryps. Snällt sagt.

Jag sitter och kollar på den superroliga hemsidan  www.personligalmanacka.se där man kan designa sin egen almanacka! Du kan välja färg på framsidan och texten på framsidan, hur veckoplaneringen ska se ut och lägga till och ta bort saker överallt. Du kan skrika en liten hälsning på första sidan, i stil med "Hej kompis! Jag är en omtyckt almanacka som gärna vill bli återlämnad om jag springer bort!" Jättefint..
Prova! Det kostar bara 275 kronor och så får du den hemskickad i brevlådan! Kanonbra.. Internetshopping är superkul!

När denna (kassa) låten är slut ska jag borsta tänderna, ta mina cellgifter och krypa ner i sängen.
Skulle egentligen börja klockan 8 imoron men min cheffe Erylen ringde och frågade om jag kunde komma klockan 7 istället. Vad säger man? Man är ju en bra kompis! OCH Bella jobbar imorgon - det betyder UNO UNO UNO!
Hela dagen lång..

GOD NATT KOMPISAR!

Behövligt from time to time..

Behövs det ens någon förklaring till varför denna låten är en av mina absoluta favoritlåtar?


Helen Sjöholm sjunger 'Gabriellas sång' från filmen "Så som i himmelen"
Om ni inte har sett den så spring och hyr! Nu på direkten, sätt fart!

Lite komedi-power såhär på kvällskvisten!

Om ni sitter hemma och funderar på vem Sveriges roligaste människa är, ja då har jag svaret! Eller iallafall några exempel :)

Vår första kandidat är Özz Nujen. Han är fruktansvärt rolig, jag gillar honom eftersom jag älskar invandrarskämt. Speciellt när en utländsk människa skojar om sej själv och sin egen kultur! Enjoy!


Özz Nujen på Stockholm live

Johan Glans är vår kandidat nummer 2. Hans skånska dialekt och Sar Wars-skämt är helt oslagbara! Citykor och svarta mantlar.. Ja, se själva! Jag skrattade så att jag grät en skvätt.


Johan Glans, också på Stockholm live

can you tell i'm a bit bored?

Jag är så sugen på sommarkläder! Hittade blandannat dessa fina jeansshorts på www.ginatricot.com men det verkar som om dom inte har kommit ut i butikerna ännu. Får vänta och gå och prova! Just nu är jag inne på att gå dit och köpa ett par slitna baggyjeans, men har inte riktigt bestämt mej ännu.


Nu kom jag helt på en annan sak, vad ska jag ha på mej på lördag? HERREGUD!

Var är du?

Ja var är du din jävel, du som födde upp dammråttor?
Må din själ ruttna i helvetet för alltid, jag hatar dej!!

Var hälsad vår!

Jo förstår ni, igår räknade jag som den första riktiga vårdagen för då var det ljust jättelänge och jag kunde gå utan jacka utan att klaga! Och så även idag!
Jag drog på mej mina nya lila jeans, conversen och linne+kofta. Så promenerade jag liksom bara ut i solen och det var inte det minsta kallt. Härligt.
Jag skulle ju som sagt gå till marknaden, där fanns mycket plock och pill, men det enda jag kom hem med var lite jordgubbar (som för övrigt smakade som något väldigt nära svenska, så dom är slut nu) och v indruvor.
 Tog sen en liten cykeltur bort till Röda korset och Gruvan. Hittade en ny grå väska, tårtspade, en liten ram som antagligen ska målas vit, en ljusstake och en vinöppnare. Men den var för tråkig för att ha med på bilden. Den lilla stenen där det står "smile" hittade jag på FB interiör och chokladbitarna på Potatiskällaren! Känner mej nöjd. 
  Blommorna som jag fick av mamma i födelsedagspresent har blommat ur ordentligt nu, dom ser ut att trivas på balkongen! V i har ett ganska bra läge på balkongen enligt mej, vi har sol från halv 10 ca fram till halv 4 - 4 åtminstone! I dagsläget alltså, det kanske blir mer soltimmar sen under sommaren. Men det blir riktigt varmt iaf. Så jag ska ut och njuta en stund till! 
  


Oh, Bubbly på MTV. Den hade jag ju nästan glömt bort.. Den är bra den, riktigt mysig.

Nu är det nära!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills dom är hemma igen!
Imorgon åker dom från Thailand.. :) Jag kan knappt vänta, har svårt att kontrollera mina känslor..

Uppe med solen!

Ja, på en ledig dag tillochmed. Jag tycker det är härligt att vakna av mej själv helt utvilad, och det första man ser är blå himmel utanför fönstret. Känns som sommar!
Men nu sitter jag iaf framför TV:n och myser, ska käka lite frukost och sen ta en promenad. Det är marknad idag, får nog ta en runda där med. Marknadsgodis är inte fel, dom kan man ha i en skål ståendes framme :) Dom är oftast mycket finare än vanliga godisbitar! haha.
Och vem älskar inte att köpa skitsaker för typ 10 kronor styck?

Vi hörs sen kompisar! Ha en bra dag :)

UPPLYSNING!

Jag ska bara upplysa er som att det fortfarande är ljust ute och klockan är över 8!
Hur glada är vi nu?  JÄÄÄÄÄTTEGLADA!





Plus att jag har varit och tränat nu precis, tillsammans med Anna min vän.
 Afrikansk dans plus MRL och det gillar vi.
Nu har jag skrapat ihop lite smått och gott i skåpen hemma och gjort lite mat. Leila hade varit stolt! :)


Tog vanliga nudlar (inte snabbvarianten från Eldorado dock) och la i varmt vatten tillsammans med en grönsaksbuljongstärning och lät dom bli mjuka. Under tiden plockade jag fram lite kyckling ur kylen som vi gjorde häromdagen. Skar ner den i mindre bitar och stekte den i en stekpanna tillsammans med nudlarna.
Stek i olja, soja och en pressad vitlöksklyfta! Kanongott och jätte-enkelt. Prova!

Nu ska vi bara invänta Leila på landet..

Just me, in fancy clothes

Tänkte bara visa er mina absoluta favoriter just nu! Jag älskar dom för att det står lite "sommar" på dom!
Plus att jag älskar en rejäl egoboost! Jag är sjukt snygg!!
 

överst till v: ny sommarklänning från Wiila
överst til h: kort kofta från H&M
nederst till v: Wonderwoman T-shirt från Ullared, tro det eller ej
nederst till h: Tobbes peacefingertröja från H&M

Tacka gudarna för Leila!

Idag är det ju onsdag, då kommer Leila på landet ikväll. Hon är så bra, jag älskar henne!
Hon gör matlagning till en rolig sak, och det ska ju vara roligt. Inte något måste eller tvång, man ska ha kul samtidigt som man kan experimentera med nya smaker och nya recept.
Hon har visat ganska många lockande recept i dom senaste programmen och jag tänkte visa er några som garanterat kommer lagas i sommar!

Grillrökt laxsida

Du behöver:
1 sida färsk lax med skinn
3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 msk fänkålsfrö
1 kruka dragon
1 kruka dill
1 st citron
2 st små kvistar enris att röka med (till grillen)

Först ska man lägga enriskvistarna i blöt. Annars binner dom upp när man lägger dom på grillen, man vill ju bara åt röken.
Ringla olivolja över båda sidorna av laxen. Salta och peppra den rosa filésidan. Krossa fänkålsfröna i en mortel och strö dom över, tillsammans med hackade örter och rivet citronskal. Låt laxen stå i minst 15 minuter, gärna 1 timme.
Tänd grillen, och häll kolen längs sidorna på så att mitten är helt fri från kol. Lägg laxen i mitten med skinnsidan neråt (inte ovanpå någon glöd) och lägg enriskvistarna på glöden. Sätt på locket och öppna ventilerna!
Låt laxen varmrökas i grillen i ca 10-15 minter tills den är klar. Se till att inte övergrilla, då blir den tråkigt torr.
Låter inte detta gott? Servera med grillad potatis och blandad sallad. Mums!

Leila hade Texas BBQ-tema i sitt förra program och jag fattade tyckte för flera saker hon visade. Detta är två saker som garnaterat kommer grillas mer än 1 gång hos oss i sommar!

Baby back ribbs

BBQ glaze
1 dl farinsocker
1 dl japansk soja
1 dl ketchup
1 dl flytande honung
1 tumstor knöl färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
1 tsk tabasco

Baby back ribs
5 kg tunna färska revbensspjäll
3 st gula lökar
1 st hel vitlök
salt
20 st svartpepparkorn

Börja med glazen: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en skål. Skala och riv ingerfära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco!

2. Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen!

Grillade majskolvar

Du behöver:

6 st färska majskolvar
0.5 dl olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 st riven vitlök
1 st mild röd chilifrukt
smör till servering

Skala av blasten från majskolvarna och ringa över olivolja, salta och peppra. Riv vitlöken, finhacka chili och gnid in över majsen. Grilla majskolvarna tills de får mörk rostad färg. Serveras varma med en klick smör till, helt underbart!

Jag kan knappt vänta till sena sommarkvällar med grillning! Åh, sommar kom!


APRIL APRIL DIN DUMMA SILL

Ja idag är det 1:a April redan. Vart fan har mars tagit vägen? Dom 31 dagarna bara sprang förbi med en hejdundrandes fart. Men det är bra, för nu är det bara 3 dagar kvar till killarna kommer hem!

Hopp, ledig idag, solen skinger. Vad ska jag hitta på?
Klockan är 12 och Anna kommer till mej vid 4 typ.
Har alltså 4 timmar på mej att göra massvis med roliga grejer.. :)
HJÄLP.

Hade funderat på att lura skiten ur Tobbe idag med något toppenbra Aprilskämt, men det blev liksom inte så. Inte ännu iaf. Har inte kommit på något bra. Har ni några förslag?
Mamma brukade alltid lura oss med att det var massvis med snö utanför fönstrena, vi flög alltid upp ur sängen på morgonen då! Och hon skrattade jättemycket.

Nej, damsugning behövs ju iofs. Kan ju börja där iaf, roligare grejer kanske kommer med posten.
Hej sålänge!

RSS 2.0