tuesday

Vaknade imorse med feber och var aldeless snurrig. Huvudet bankade, så jag gick och la mej igen.
Brukar bli sån när jag inte får sova tillräckligt mycket, och denna helgen har ju varit allt annat än lugn om man säger så. Sov några timmar extra och nu är febern nästan borta.. Skallebanket med.

Har varit ute med Sessan och kastat boll. Denise och pappa hälsade på en snabbis och tog en koppe te på balkongen, i solen. Om det inte hade blåst så hade det varit perfekt väder idag!

Har lekt lite med min kamera idag igen. Måste ta mej tid att läsa instruktionsboken
så att allting kan bli ännu bättre, haha!









_____________________________________________________________




Tänkte dela med mej att recepten på den frusna mascarponecheesecaken alá Leila som jag och Anna bakade i fredags. Bjöd på den på lördagen och den var omtyckt!



Ingridienser:

4 st
ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

Har aldrig ätit något godare!


Kommentarer
Postat av: kusin amanda!

sv: tack going! :D vad glad jag blir, ser nu att du också har fått en systemkamera. Visst är det extremt kul? :D <3

2011-03-29 @ 17:22:29
URL: http://amandakallman.blogg.se/
Postat av: paulina

dålig stil att inte ja fick smaka...

2011-03-29 @ 17:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0